Iskolánkban 2022. október 7-én került megrendezésre hagyományos jelvényavató ünnepségünk és a játékos gólyaavató.

A „gólyák” ezt a napot a Fő téren kezdték, ahol az adott jelmezbe bújva – minionok, dalmaták, teletabik – egy átmozgató, táncos bemelegítésen vehettek részt a szervező 10.a osztály „jóvoltából”. A nap folyamán ezekben a jelmezekben vettek részt a tanórákon és az óraközi szünetekben kiadott feladatokban. Előzetesen indulót és bemutatkozó kisfilmet készítettek el. A jelmezek nagyon kreatívak, viccesek voltak, ezek pontozása is hozzájárult a végső eredményhez.

14:30-tól az ünnepélyes jelvényavatón az első évfolyamos diákjaink megkapták jelvényüket, mellyel hivatalosan is a Bolyais közösség tagjaivá váltak. Ezt követte az osztályok bemutatkozó műsoraik, zongorajátékkal, közös műsorral, énekkel készültek a nézők – tanárok, diákok, szülők- számára.

A nap a játékos gólyaavatóval folytatódott. A tizedikesek változatos feladatokkal készültek a gólyák számára, végül az osztályok között verseny egy eskütétellel zárult – a nagyon komolyan mondott eskü, elmaradhatatlan vicces tetőpont lett. A győztes, aki egyben a jövő évi szervezés jogát is megnyerte, a 9.a osztály lett. Ez a nap kellően volt szórakoztató volt és nagyon jól szolgálta az osztályközösség építését is.

Új tanulóinknak sikerekben gazdag Bolyais éveket kívánunk!