A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium a Köznevelési Intézmények Iskolai, óvodai partnerségek keretében meghirdetett KA229 pályázatán támogatást nyert a spanyolországi IES Cueva Santa középiskolával együttműködésben. A pályázat koordinátora a spanyol középiskola, a pályázat partner intézménye a magyar középiskola.
A projektet az Európai Bizottság támogatta.
A kiadványban megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.
A projekt és diákcsere megvalósításában 19 diák és 5 tanár vesz részt, 2020. szeptember 1- 2022. augusztus 31 között.

2021. október 20-27-ig 19 diák és 3 tanár egy hetes spanyolországi diákcsere programban vett részt. Az utazás során szerzett élményeiket osztják meg a következő rövid videón. A diákok által készített élménybeszámoló itt tekinthető meg.

A projekt részeként elkészült videók:
 
Iskolabemutató Presentation of the school by Menich Laura

Nyelvtanulás a Bolyaiban Language learning by Tóth Eszter

Salgótarján és környéke Salgotarjan’s surroundings by Simonffy Péter

Főzőnap


Magyar néptánc – Táncház 2021. június 18.

 

Iskolánk szerencsés diákjai az Erasmus program keretében októberben eltölthettek egy csodálatos hetet a káprázatos Spanyolországban. Viszont most a magyar diákokon volt a sor, hogy vendégül lássák spanyol cserediákjaikat. Tanárainkkal össze fogva el is kezdtük megszervezni az izgalmasnál is izgalmasabb programokat, hogy külföldi látogatóink minél több fantasztikus élménnyel távozhassanak a hét végeztével. A rengeteg előkészület és szervezkedés végül meg is hozta gyümölcsét és meg is tudtuk mutatni Magyarország szépségét a kíváncsi spanyol diákoknak és tanáraiknak. Különféle helyekre látogattunk el velük ilyen volt például Budapest, Eger, a szilvásváradi kalandpark, Hollókő és persze városunk sem maradhatott ki ahol városnéző feladatokat szerveztünk nekik majd elmentünk a Salgói várhoz. A szombati napon a családok feladata volt egy program megszervezése a cserediákok számára, illetve még az iskolában is vártak rájuk különféle programok, megismerhették a Hungarikumokat, köztük a néptáncot is kipróbálhatták és kísérleteket is végezhettek az iskola laborjában. Összességében eléggé pozitív visszajelzések érkeztek vissza tőlük, és nagyon jó érzés volt, hogy láthattuk ahogy új élményeket szereznek és új helyeket/kultúrákat ismerhettek meg. Úgy gondoljuk, hogy majdnem mindenkinek átjött, hogy mi is volt ennek az egész programnak a lényege és a többség próbálja megtartani a jövőre nézve ezeket az új barátságokat illetve kapcsolatokat.
Juscsák Nóra 10.D

2 nd Mobility – Around the World in Hungary